Voetbal4u.com

Eredivisie Ihattaren doorbreekt stilte: ‘Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld’

Mohamed Ihatarren heeft zich voor het eerst uitgelaten over zijn Italiaanse avontuur bij Sampdoria. Hij werd deze zomer door PSV verkocht aan Juventus dat hem direct weer doorverhuurde. Maar daar werd hij aar eigen zeggen aan zijn lot overgelaten.

Ihattaren werd in zijn eentje op een hotelkamer ondergebracht, vertelt hij in een uitgebreid interview met De Telegraaf. “Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg.” Medio oktober besloot hij zijn biezen te pakken. “Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria, waar Juventus me voor een seizoen stalde. Dat valt niet goed te praten. Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden.”

De start van Ihattaren in de Italiaanse havenstad – waar hij vlak voor de zomerse transferdeadline neerstreek – was al een valse. “Toen ik daar aankwam, was er niemand behalve de teammanager. Ik moest foto’s maken met het shirt en de volgende dag trainen”, blikt hij terug. Uiteindelijk zou hij alleen tijdens de wedstrijd tegen Internazionale op de bank zitten. “Ik had geen idee en zij hadden voor mijn gevoel geen idee wie ik zou zijn. De trainer (Roberto D’Aversa, red.) wist niet eens dat ik linksbenig ben. Maar ik dacht: ik ga er gewoon wat moois van maken. Voetballen en je kop houden.”

Volgens Ihattaren heeft hij nog altijd geen salaris ontvangen en was hij zelf verantwoordelijk voor zijn hotelovernachtingen en taxiritten. “Wat als ik daar m’n been had gebroken? Dan zie je dat in Nederland alles top geregeld is.” Na anderhalve maand hield hij het voor gezien en vertrok hij naar Utrecht, waar hij binnenkort waarschijnlijk bij de plaatselijke FC gaat spelen. “Maar vermist, zoals ze bij Sampdoria zeiden… Vraag elk willekeurig jongetje in Utrecht waar Afellay, Labyad of de moeder van Ihattaren woont en ze brengen je tot aan de voordeur. Dan hadden ze me daar zien zitten.”One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.