Voetbal4u.com

Jupiler League Noa Lang: ‘Denk dat iedereen weet wie de beste voetballer is: en dat ben ik’

Genk-aanvaller Paul Onuachu is in Belgie verkozen tot beste speler van het jaar. Hij troefde hiermee Noa Lang af van Club Brugge die tweede werd. Hij accepteert zijn verlies maar weet wat zijn kwaliteiten zijn.

Hij hield er vooraf al rekening mee dat hij niet zou winnen, in de wetenschap dat zijn houding irritatie oproept bij veel voetbalvolgers. “Ach, ik ga niet veranderen. Ik ben wie ik ben”, liet hij na afloop weten in gesprek met Het Laatste Nieuws. Uiteindelijk moest hij het afleggen tegen Onuachu, die vorig seizoen namens KRC Genk topscorer van België werd: 333 om 272 punten. “Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt (zes goals en tien assists in twintig Jupiler Pro League-wedstrijden voor de winterstop, elf goals en zeven assists in het voorjaar, red.), zijn mijn cijfers beter.”

De kans is groot dat Lang zijn eerste én laatste kans heeft gemist om de Gouden Schoen te winnen. Tijdens het gala van woensdagavond liet hij al doorschemeren dat hij na dit seizoen waarschijnlijk een transfer maakt. “Kwaad ben ik niet, nee. Ik denk dat iedereen weet wie eigenlijk de beste voetballer is. En dat ben ik.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.