Voetbal4u.com

Eredivisie DONE DEAL: David Neres voor twaalf miljoen naar Shakthar

Ajax verkoopt David Neres voor slechts twaalf miljoen euro aan Shakthar Donetsk. Met bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot zestien miljoen euro maar een vetpot is het niet.

De Braziliaan kwam in de winterstop van 2016 in Amsterdam terecht en leek na een kleine aanpassingsperiode klaar te zijn voor het basisteam. Bij Ajax lukte het hem echter nooit om een vaste waarde te worden. Niet alleen speelde concurrentie een belangrijke rol bij zijn reservebeurten, ook slaagde hij er nooit in om een hoge productie aan treffers en assists op zijn naam te zetten.

De Amsterdammers wilden hem in de zomer al verkopen, maar destijds kwam er weinig concreets op Neres af. Het afgelopen half jaar moest hij het wederom doen met reservebeurten, waardoor hij in januari nóg nadrukkelijker zocht naar een nieuwe werkgever. Shakhtar Donetsk wist hem uiteindelijk uit zijn lijden te verlossen.

Neres kwam de afgelopen seizoenen tot 180 officiële wedstrijden voor het eerste team van Ajax, waarin hij 47 doelpunten op zijn naam zette. Tweemaal won hij in één seizoen zowel de eredivisie als KNVB Beker, namelijk in 2019 en 2021. Bovendien lukte het hem om in 2019 de Johan Cruijff Schaal in de wacht te slepen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.