Voetbal4u.com

Eredivisie OFFICIEEL: Feyenoord betaalt miljoenen voor Patrik Walemark

Feyenoord heeft zich versterkt met de vleugelaanvaller Patrik Walemark. En technisch directeur Frank Arnesen is erg blij met deze versterking. Walemark speelde tot zijn achttiende voor het kleine Qviding, waarna BK Häcken hem een kans gaf. Daar veroverde hij al snel een basisplaats. “Om in zijn tweede seizoen te exploderen”, zegt Arnesen tegen Voetbal International. “Eigenlijk is het ongelooflijk wat die jongen laat zien, want in feite heeft hij helemaal geen opleiding gehad.”

In 29 duels op het hoogste niveau was Walemark goed voor negen goals en acht assists. “Hij heeft een goede techniek en een verfijnd linkerbeen”, stelt Arnesen over de rechtsbuiten. “Patrik is een stilist. Voor ons is dat belangrijk, want ga even na: we hadden nog geen linksbenige spelers voorin, hè? Bovendien kan hij ook als nummer tien uit de voeten.”

Ook Slot is onder de indruk. “Arne is gek met hem”, weet de Deen, “en ik kan dat begrijpen. Net zoals Cole Bassett past hij in het profiel en beleid dat we nu voeren: jonge, talentvolle spelers die zich kunnen doorontwikkelen, het team beter maken en ook nog eens waarde vertegenwoordigen.”

Feyenoord betaalt naar verluidt 3,25 miljoen euro voor de Zweedse jeugdinternational, die eerder ook in beeld was bij Ajax. “Die zoeken een paar categorieën hoger”, zegt Arnesen over de concurrent. “die denken aan Steven Bergwijn. Voor ons onhaalbaar, maar we zijn blij met Walemark.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.