Voetbal4u.com

Van Bommel: ‘Ajax is een goede stap voor Ihattaren’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Mark van Bommel steunt Mohamed Ihattaren. Hij zag hem onder zijn hoede uitblinken bij PSV en denkt dat hij zich ook weer zal oprichten bij Ajax.

“Dit is een goede stap voor Mo, ik denk dat hij bij John (Heitinga, red.) goed tot zijn recht komt”, zegt Van Bommel in De Telegraaf. “Dat Mo zelf aangaf graag bij Jong Ajax te willen beginnen, zegt ook iets over hem, hè?” De 79-voudig international ziet dat het ‘absoluut niet allemaal goed is geweest’ wat Ihattaren de afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan, maar vindt het veel te voorbarig om conclusies te trekken. “Hij is negentien jaar, dan mag je hem toch niet afschrijven?”

“Nog niet zo lang geleden wilde iedereen dat hij voor Oranje zou uitkomen”, vervolgt Van Bommel, die een uitstekende relatie had met Ihattaren. “Op zijn zeventiende was hij de beste van het veld tegen Ajax, hij zou meegaan naar het EK (dat door corona werd uitgesteld, red.). Iedereen praat over Ihattaren. Ik denk omdat iedereen beseft dat het hier om een uitzonderlijke speler gaat, die in een uitzonderlijke situatie is terechtgekomen.”

Van Bommel heeft goede hoop dat het bij Ajax gaat ‘klikken’, met hulp van onder meer John Heitinga. “Hij heeft zelf op topniveau gevoetbald en begrijpt de karakters en gevoelens van spelers. Dat Marc Overmars hem oppikt, vind ik te prijzen en getuigt van visie. Ik vind dit een heel slimme zet van hem. En ik ken Erik ten Hag niet persoonlijk, maar van hem hoor je dat hij goed met spelers kan omgaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *