Voetbal4u.com

Jupiler League Kritiek op Brugge-coach Schreuder: ‘Hij is er een soepje van aan het maken’

Begin dit jaar naar Alfred Schreuder het stokje bij Club Brugge over van Philippe Clement. Maar echt uitblinken bij de Belgische topclub doet hij nog niet. Ook de analisten Marc Degryse en Jan Boskamp zijn niet onder de indruk.

“Eerlijk: ik vind ze niet goed spelen”, vertelt Boskamp, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Alfred Schreuder heeft een mooie kijk op het voetbal. Hij wil spelen zoals Peter Bosz Ajax liet voetballen, met balbezit, dominantie… Het vergt tijd om dat erin te slijpen, maar bij een topclub moeten er prijzen gewonnen worden. Daarom mag Schreuder wat meer afstappen van de Hollandse school.”

Volgens het Feyenoord-icoon is Club Brugge niet dreigend genoeg. “Als de tegenstander met tien man voor de eigen box staat, is het leuk als je geduldig voetballend een opening vindt, maar iets meer diepgang zou rendabel zijn. Als Bas Dost de bal krijgt en die even bijhoudt, zie ik te weinig lopende mensen rondom hem. Zelfs de infiltrerende Hans Vanaken duikt minder op.”

Ook Degryse ziet de kansen op titelprolongatie slinken voor Club Brugge. “Bij de landskampioen maken ze zich zorgen”, vertelt de Belgische analist in Het Laatste Nieuws. “In alle geledingen. Club Brugge heeft dan ook geen tijd meer te verliezen.” De kritiek richt zich ook op Schreuder. “Hij is er een soepje van aan het maken. Hij probeert van alles, maar het is veel te veel.”

Degryse vraagt zich zelfs af of de voormalig assistent-trainer van Ajax en FC Barcelona wel de juiste man is. “Afgaand op zijn keuzes en zijn beslissingen heb ik toch mijn bedenkingen. Hij heeft de boel helemaal door elkaar gegooid. Schreuder heeft onrust gezaaid, en van Club een warrige boel gemaakt. Vrolijk word je daar niet van.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.