Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marc Overmars zorgde al jaren voor ongemakkelijke situaties bij Ajax’

Marc Overmars zou bij Ajax al jaren voor ongemakkelijke sitauties hebben gezorgd met zijn dubbelzinnige opmerkingen. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Bij de koffieautomaat een gesprek aanknopen deed Overmars namelijk niet, zo laat het AD weten. Handtastelijk worden ook niet: liever appte hij of plaatste hij plotseling een dubieuze opmerking. De krant sprak met verschillende vrouwen die bij Ajax werken of werkten en die zeggen dat dat ‘al jaren geleden tot ongemakkelijke situaties leidde.’

Zo stuurde Overmars uit het niets berichtjes als hij aan het werk was of thuis was. Dat was vaak zonder aanleiding en ook als vrouwen niet of maar heel summier reageerden, volgden er meer. Als de directeur er aanleiding toe zag, werd de toon vervolgens platter en meer seksueel van aard. Naar verluidt ‘spreidde hij zijn kansen’ en waren vrouwen op kantoor, bij de media-afdeling en bij de Ajax-voetbalsters erbij betrokken.

De reacties van de vrouwen verschilden. Sommigen voelden zich geïntimideerd en enkelen stapten naar leidinggevenden, maar er waren ook vrouwen die er juist om lachten en elkaar de appjes lieten lezen. Ook vrouwen buiten Ajax kregen zo nu en dan berichtjes van Overmars en dat sterkt het beeld dat hij ‘gokte in de hoop dat er gehapt werd’.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.