Voetbal4u.com

Willem Janssen stopt na dit seizoen met voetballen

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Willem Janssen is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 35-jarige verdediger van FC Utrecht hangt zijn schoenen aan de wilgen. Dit heeft hij zojuist laten weten via de website van zijn werkgever.

Afgelopen weekend speelde Janssen nog zijn vierhonderdste competitiewedstrijd en is daarmee de meest ervaren speler van de Eredivisie momenteel. Hij brak door bij VVV-Venlo en kwam daarna nog uit voor Roda JC, FC Twente en tegenwoordig Utrecht. Voor de Domstedelingen staat zijn teller nu op 247 optredens.

“Er kwam langzaam een gevoel bij me bovendrijven van: ‘Is dit nog waar ik heel veel voldoening uit haal? Is dit nog waar ik iedere dag plezier uit haal?’ Gaandeweg kwam er het besef dat ik het gevoel heb dat het na dit seizoen goed is”, zegt Janssen zelf. “Ik heb het idee dat dit een mooi moment is om te stoppen. In de wetenschap dat mijn situatie is veranderd en dat ik inmiddels een bepaalde leeftijd heb. Ik heb gemerkt aan mezelf dat ik al die jaren als prof volle bak ben gegaan, helemaal all-in. De situatie hoe die nu is en hoe die, denk ik, in de toekomst ook zou blijven, heeft me doen beseffen dat ik het niet op een andere manier kan dan volledig all-in te gaan. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, voelde ik me opgelucht.”

In zijn laatste maanden bij FCU wil hij er nog alles uit gaan halen. “Iedere minuut die ik speel, voel je nog steeds die verantwoordelijkheid. En die pak ik ook, en dat voelt ook hartstikke goed. Dat zal ik tot en met het einde van dit seizoen hebben. Het geeft me juist nog meer motivatie om die laatste maanden alles eruit te halen wat er in zit en om met het meest fantastische gevoel af te sluiten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *