Voetbal4u.com

‘Ajax maakt keuze uit deze twee nieuwe doelmannen’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Nu Andre Onana deze zomer de benen neemt moeten de Amsterdammers opzoek naar een vervanger. En daarvoor hebben ze twee namen op een lijstje staan. Het gaan om Dean Henderson van Manchester United en Altay Bayindir van Fenerbahce.

Bayindir kwam dit seizoen voor Fenerbahçe pas tot vijftien officiële optredens, waarin de 23-jarige doelman negentien treffers moest incasseren. De Turkse sluitpost liep op 30 oktober in het Süper Lig-duel met Konyaspor (2-1 verlies) een schouderblessure op en wacht nog op zijn rentree. De verwachting is dat Ajax na dit seizoen sowieso op zoek zal gaan naar een nieuwe jonge doelman.
Pasveer (38) gaat net als Maarten Stekelenburg (39) richting het einde van zijn carrière, terwijl Gorter met zijn 21 jaar in de Keuken Kampioen Divisie wordt klaargestoomd voor het grote werk.

Bayindir speelde in de jeugdopleiding van diverse clubs, om uiteindelijk door te breken bij Ankaragücü. In de zomer van 2019 maakte hij voor een bedrag van 1,5 miljoen euro de overstap naar Fenerbahçe. Hij veroverde een basisplaats en kwam in beeld bij de nationale ploeg van Turkije. De inmiddels ontslagen bondscoach Senol Günes haalde hem vorig jaar voor het eerst bij de selectie, liet hem eerder dit jaar debuteren in de vriendschappelijke interland tegen Azerbeidzjan (2-1 winst) en nam hem mee naar het EK. Inmiddels staat de teller op twee interlands voor Bayindir, wiens contract in Istanbul doorloopt tot medio 2023.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *