Voetbal4u.com

Engeland Philippe Coutinho heeft nul procent spijt van vertrek bij Barcelona

Afgelopen transferperiode verruilde Philippe Coutinho FC Barcelona voor Aston Villa. En de middenvelder lijkt daar helemaal op zijn plek te zijn. De aanwezigheid van oefenmeester Steven Gerrard (zijn oude ploeggenoot bij Liverpool) was voor de multifunctionele voetballer een belangrijke reden om voor The Villans te kiezen.

Aan Sky Sports vertelt hij: “We hebben veel gepraat voordat ik hierheen kwam. Hij vertelde over de club, de ambities hier en de supporters. Dit is wat ik wilde. Ik heb snel besloten en nu ik hier ben, ben ik erg gelukkig.”

Coutinho is er inmiddels achter gekomen dat de Engelse manier van spelen hem gewoonweg beter ligt: “De wedstrijden hier zijn zo intens. Dat spreekt me enorm aan. Ik moet me wel weer opnieuw aanpassen. Ik doe mijn best op het trainingsveld en probeer mee te gaan in de intensiteit. In Spanje is het spel anders. Bij Barcelona hadden we meer balbezit en meer controle, normaal gesproken kreeg ik daar ook meer tijd aan de bal. Dat is een verschil met de Premier League.”

De Braziliaan, die afgelopen woensdag nog goed was voor een doelpunt én twee assists, is een hit op Villa Park: “De mensen hier zijn erg aardig en respectvol tegen me als ik ze ontmoet op straat. Dat heb ik gemist. Alleen de weersomstandigheden heb ik niet gemist. Het is koud, maar de club is geweldig, net als het voetbal hier.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.