Voetbal4u.com

Eredivisie Speler Benfica: ‘Van Daley Blind krijg ik weleens inside info van Ajax’

Ajax speelt midweeks in de achtste finales van de Champions League tegen Benfica. De Amsterdammers zullen uit een ander vaatje moeten tappen dan gisteren tegen Willem II. Benfica-speler Jan Vertonghen waarschuwt de Amsterdammers alvast.

De Amsterdammers waren in de groepsfase al twee keer te sterk voor Sporting, de kampioen van Portugal. Die ploeg staat ook nu in de Primeira Liga boven Benfica, dat de derde plaats bezet. “Maar wij doen het over het algemeen veel beter tegen goede teams dan tegen ploegen die inzakken”, laat Vertonghen weten.

De Rode Duivel is wel onder de indruk van de ploeg van trainer Erik ten Hag. “Van Daley (Blind, red.) krijg ik weleens inside info over Ajax, maar die zal ik voor Benfica-Ajax niet krijgen, vrees ik. Het was verbazingwekkend hoe geweldig goed Ajax het in de groepsfase heeft gedaan. Ik weet – en dan heb ik het vooral over de eerste wedstrijd, de 5-1 – hoe knap het is om Sporting Portugal zo ruim te verslaan, want dat is écht een heel sterke ploeg.”

“En ik heb de Belgische jongens van Borussia Dortmund gesproken, die in de Arena-wedstrijd (4-0, red.) niet wisten wat ze meemaakten”, stelt Vertonghen. “Het is bizar wat Ajax heeft laten zien en als ik naar de ontwikkeling kijk die de club sinds mijn vertrek heeft doorgemaakt, is dat een verschil van dag en nacht.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.