Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Ajax treft schikking met familie Nouri van 7,85 miljoen euro

Ajax heeft een akkoord bereikt met de familie van Abdelhak Nouri. Dit heeft de club bekendgemaakt via haar digitale huis. De Amsterdammers betalen een bedrag van 7,85 miljoen euro netto uit.

Hij was als twintigjarige bezig met het maken van zijn eerste meters in Ajax 1, toen hij op 8 juli 2017 werd getroffen door een hartaanval in het oefenduel met Werder Bremen. Als gevolg daarvan liep hij permanente hersenschade op: Ajax erkende later dat het hiervoor aansprakelijk was, inmiddels zijn de gesprekken met de familie dus afgerond. “Het is goed dat er overeenstemming is bereikt, waardoor we dit af kunnen sluiten”, laat algemeen directeur Edwin van der Sar weten via de clubkanalen. “We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook.”

De familie van Nouri verzorgt Appie al jarenlang thuis. Hoewel de gesprekken tussen beide partijen aanvankelijk moeizaam op gang kwamen, is er wederzijdse waardering tussen Ajax en da familie. “Wij hebben veel waardering voor de manier waarop de familie dag en nacht met ontzettend veel liefde en aandacht voor Abdelhak zorgt. Als ik bij hem langs ga word ik ook altijd met open armen door de familie ontvangen. Dat geldt ook voor andere Ajax-collega’s en dat waarderen wij enorm”, aldus Van der Sar.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.