Voetbal4u.com

Eredivisie Daley Blind staat voor ‘prachtig’ record bij Ajax

Mocht Daley Blind vanavond voor Ajax speelminuten gaan maken in het CL-duel tegen Benfica dan is hij de speler met de meeste duels in het miljardenbal. Hij zou daarmee clublegende Jari Litmanen passeren die net als hem op 42 duels staat.

“Ik ben er trots op dat ik dit bereikt hebt bij de club waar ik als ballenjongen nog zat”, blikt Blind terug op de clubkanalen. “Er waren fases in mijn loopbaan dat ik dit niet had verwacht te bereiken. Maar in de Champions League wil je altijd zo veel mogelijk spelen en dat ik nu zo ver ben dat ik recordhouder kan worden, dat is iets heel speciaals. Het is mooi dat ik dat kan bewerkstelligen”, glimlachte Blind, die samen met Davy Klaassen tegen Olympique Lyon debuteerde in het miljardenbal.

Gedurende de jaren is er wel iets sterk veranderd in de Johan Cruijff Arena, merkt Blind: namelijk het verwachtingspatroon. “Dat ligt nu veel hoger dan in mijn eerste jaren. Als je toen van Real Madrid verloor, kon dat gebeuren. In dat opzicht is er veel veranderd bij Ajax. We hebben nu het gevoel dat we moeten winnen en dat het nog beter moet”, zei Blind, die veel strijd uitvecht met zijn vader.

Blind sr. won namelijk al de Champions League een keer met Ajax en dat alleen kan Blind jr. nog niet zeggen. “Als dat lukt, is dat misschien wel het moment om te stoppen, ja. Haha, eigenlijk wel. Maar dat beloof ik niet!”, benadrukte Blind. De verdediger kreeg van de social media-afdeling van de club een video met daarin diverse mensen die hem toespraken: Davy Klaassen, Siem de Jong, Danny Blind, Joël Veltman en zijn huidige trainer Erik ten Hag.

Litmanen zat niet in de video, maar dat Blind uitgerekend van hem het record overneemt, is bijzonder. Vroeger keek de Ajacied naast Thierry Henry namelijk graag naar de Fin. “Je wilde vroeger altijd aanvaller zijn, hé. En dat je het record van hem kan overnemen, is dan des te specialer.” Toch kijkt Blind nog niet al te vaak terug op zijn loopbaan. “Maar als je ergens wel langer bij stilstaat, dan kun je daar wat emotioneel van raken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.