Voetbal4u.com

Steven Berghuis blij met zijn rol bij Ajax: ‘Zocht een uitdaging’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE MORGEN WINT VAN POLEN!

Steven Berghuis heeft geen spijt van zijn zomerse overstap naar Ajax. Voor het eerst in zijn loopbaan staat hij in de knockout-fase van de Champions League en dan ook nog eens op een andere positie. “Deze uitdaging zocht ik”.

Dat vertelt Berghuis tegenover het Algemeen Dagblad. Berghuis vormt samen met Davy Klaassen en Edson Alvarez momenteel het middenveld van Ajax en dat is voor Berghuis een nieuwe rol. Dat is goed voor de voormalig Feyenoorder. “Dit tilt mij naar een hoger niveau. Ik ontwikkel mezelf op meerdere posities. Dat is leuk, ik heb het naar mijn zin.”

In de jeugdopleiding speelde Berghuis eerder ook als middenvelder en onder Jaap Stam en Dick Advocaat kreeg hij ook al meer vrijheid bij Feyenoord. “Dan had ik wel eens honderd balcontacten per wedstrijd. Als nummer 10 van Ajax laatst maar veertig. Maar de uitdaging is om dan ook mijn spel te brengen”, stelt Berghuis, die zich op zijn gemak voelt in het huidige team van Ajax – ongeacht waar hij staat.

“Ik pin mijzelf niet vast op een positie. Het is nu heerlijk voetballen, met Blind achter me en Dusan Tadic voor me. Zij maken steeds slim ruimte”, looft Berghuis zijn collega-voetballers. “Maar met Gravenberch op deze positie hebben we een ander wapen. Hij komt met zijn rechterbeen eerder in schietpositie.” De verwachting is dat Berghuis met Klaassen en Alvarez het middenveld zal vormen tegen Benfica. “Ik hoop op een speciale avond. Die Europese duels zijn het allermooiste.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *