Voetbal4u.com

Wesley Sneijder kritisch op twee Ajacieden

Analist en voormalig topvoetballer keek gisteren met verbazing naar de tweede helft van Benfica – Ajax (2-2). Hij is vooral kritisch op Daley Blind en Ryan Gravenberch.

“Aan de linkerkant van het veld ging veel verkeerd. Als je 1-2 voor staat, je merkt dat je niet meer lekker in de wedstrijd zit en je creëert te weinig… Verdedig die 1-2 dan”, steekt Sneijder van wal bij RTL7, terwijl hij beelden toont van Blind. “Hier verliest Blind de bal en is iedereen bij Ajax voor de bal. Dan komt Benfica eruit. Je weet dat Rafa Silva altijd die ruimtes opzoekt in de omschakeling.”

“Even later gebeurt precies hetzelfde, moet je kijken waar Blind en Gravenberch staan”, gaat de voormalig spelmaker verder. “Die hebben daar niets te zoeken. Je staat met 1-2 voor, en je hebt nog twintig minuten te voetballen. En dan gebeurt in de omschakeling precies hetzelfde. Ik vind dat een beetje jeugdig. Het is dat die spits hem totaal verkeerd raakt, anders is het hier al raak”, doelt hij op de kans van Roman Yaremchuk in de zeventigste minuut.

Die gelijkmaker viel niet veel later alsnog via de Oekraïense invaller. “Moet je kijken waar Blind staat, hij is zelfs de diepste spits”, uit Sneijder zijn verbazing. “En ook Gravenberch staat in de zestien. Wéér ligt die hele linkerkant open. Dit wordt uiteindelijk het deksel op de neus, dat mag niet gebeuren. Erik ten Hag wilde hier ook al ingrijpen met Tagliafico en Klaassen. Dat had je misschien ook eerder kunnen doen. Dan verdedig je die 1-2 voorsprong.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *