Voetbal4u.com

‘Russische invasie heeft ook gevolgen voor Ajax’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Nu het oorlog is in Oekraine is het natuurlijk het meest vreselijk voor de mensen daar. Maar ook Ajax gaat mogelijk de gevolgen voelen.

In het financiële halfjaarverslag van de club, vanmiddag uitgebracht, lezen we: “Op 24 februari 2022 begon een grootschalige aanval van Rusland op Oekraïne en zijn beide landen met elkaar in oorlog. De vennootschap heeft nog een openstaande vordering op de Russische club FC Spartak Moscow inzake de transfer van Quincy Promes en op de club Shakhtar Donetsk uit Oekraïne inzake de transfers van Lassina Traoré en David Neres voor een totaalbedrag van 19,4 miljoen euro.”

“De vennootschap heeft ter dekking van deze uitgestelde betalingen voor een bedrag van 15,1 miljoen euro bankgaranties ontvangen en voor een bedrag van 4,3 miljoen euro is een garantie van een derde partij ontvangen. De bankgaranties zijn verstrekt door een bank uit Oekraïne. De andere garantie is afgegeven door een derde partij uit Rusland. De impact van deze oorlog op een eventueel kredietrisico is op dit moment nog niet in te schatten”, aldus Ajax.One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *