Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Geinteresseerde clubs kunnen fluiten naar Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong is de laatste tijd helemaal opgeleefd bij FC Barcelona. De middenvelder mag dan ook onder geen beding vertrekken bij de club. Dit weet het medium El Mundo Deportivo te melden.

Barca telde in 2019 een monsterbedrag neer voor de Nederlandse middenvelder. Maar liefst 86 miljoen euro hadden de Catalanen er voor over om hem los te weken bij Ajax. In Amsterdam groeide De Jong in 2019 uit tot een van de absolute uitblinkers in het elftal van Erik ten Hag, dat zich destijds op een haar na plaatste voor de finale van de Champions League. De Jong leek in eerste naar Paris Saint-Germain te vertrekken, maar een persoonlijk bezoek van toenmalig president Josep Maria Bartomeu overtuigde de middenvelder om alsnog voor FC Barcelona te kiezen.

De afgelopen maanden werd De Jong echter in verband gebracht met een vertrek uit Catalonië. De middenvelder had het een lange tijd erg lastig in Spanje. Hij slaagde er niet tot nauwelijks in om zijn niveau te halen en dat kwam hem tot veel kritiek te staan in de Spaanse media. Maar Xavi bleef vertrouwen houden in de Nederlander. Dat betaalt De Jong inmiddels terug met goede optredens. Zo was hij in de recente uitwedstrijd tegen Valencia nog trefzeker en verzorgde hij in het thuisduel met Athletic Bilbao een assist.

De Jong wordt steeds belangrijker voor FC Barcelona en om die reden wil de club hem onder geen beding laten gaan. Geïnteresseerde clubs hoeven zich de komende maanden niet te melden in Catalonië, want volgens Mundo Deportivo is een transfer van de Oranje-international ‘onbespreekbaar’. De Jong staat bij FC Barcelona sowieso nog onder contract tot medio 2026. In oktober 2020 zette hij voor het laatst zijn krabbel onder een vernieuwde overeenkomst. De middenvelder kwam dit seizoen vooralsnog 33 keer in actie. Hij scoorde vier keer en gaf drie assists.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.