Voetbal4u.com

Spanje Laporta haalt uit: ‘Had Koeman veel eerder moeten ontslaan’

Sinds Ronald Koeman is vertrokken bij FC Barcelona draait de club weer mee bovenin de competitie. Dit heeft deels te maken met de aankopen die de club opeens na zijn vertrek kon doen maar ook de nieuwe manager Xavi Hernandez zal een aandeel hebben. In een interview heeft president Joan Laporta daarom de loftrompet afgestoken over de huidige trainer Xavi, maar hij had ook een pijnlijke boodschap richting Koeman.

Laporta gaf een interview aan de eigen clubmedia van Barcelona, waarin hij terugblikt op zijn lastigste beslissingen. “Ik twijfelde na het eerste seizoen al heel erg, maar uit respect voor Koeman hebben we hem toch nog een kans gegeven. Achteraf hadden we hem veel eerder moeten ontslaan, maar ik luisterde te veel naar mijn gevoel.”

“Ik zal hem altijd blijven herinneren om die goal op Wembley, maar ook als een trainer die dapper genoeg was om vol op onze jeugd in te zetten. Als hij nog een wrok koestert richting FC Barcelona, hoop ik dat dat gevoel snel overgaat.” Met zijn opvolger Xavi is Laporta ontzettend blij. “Ik ben ervan overtuigd dat hij hier de komende jaren nog onze trainer is en daar gaan we heel veel plezier aan beleven.”

Het ontslag van Koeman was echter niet de moeilijkste beslissing van Laporta, dat was namelijk het vertrek van Lionel Messi. “Dit is de meest trieste beslissing die ik heb moeten nemen. Ik had die keuze nooit willen maken, maar heb er geen spijt van, want we moesten alles op alles zetten om deze club er financieel weer bovenop te helpen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.