Voetbal4u.com

Eredivisie BREEK: FC Utrecht ontslaat trainer Rene Hake

FC Utrecht heeft trainer Rene Hake per direct op straat gezet. De 1-3 thuisnederlaag tegen FC Groningen is de druppel geweest voor de club uit de Domstad.

“In goed overleg zijn beide partijen tot deze conclusie gekomen. Assistent-trainer Rick Kruys neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar als hoofdtrainer”, schrijft Utrecht op de clubwebsite. Directeur Jordy Zuidam reageert verder: “De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten.”

“We hebben René de voorbije jaren leren kennen als een fijn mens en een gedreven professional en we willen hem danken voor zijn inzet bij zowel het beloftenteam als de A-selectie. In de moeilijke coronaperiode heeft hij goed en belangrijk werk verricht voor onze club. Met de beste seizoenstart in de clubgeschiedenis ooit. Na de tegenvallende laatste maanden van 2021 hoopten we dat de resultaten beter zouden worden, maar helaas is dit niet het geval geweest. We wensen René veel succes toe in het vervolg van zijn carrière”, aldus Zuidam tot slot.

En Hake zelf: “Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen. Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan. Ik heb er samen met mijn staf mijn ziel en zaligheid ingelegd om de beste resultaten te behalen voor de club, maar helaas was het niet genoeg. Het is erg jammer dat het nu stopt en dat de goede samenwerking met de mensen binnen de club ophoudt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.