Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Daley Blind woest op de supporters van Ajax’

Ajax won zondag in extremis van Feyenoord en de vreugde na het laatste fluitsignaal was groot. Alleen Daley Blind schitterde in zijn afwezigheid. Volgens clubwatcher Mike Verweij is dit geen toeval.

Blind zou het de Ajax-aanhang kwalijk nemen dat het om Nicolás Tagliafico schreeuwde. “Ik begreep dat er in de rust al wat irritatie was tussen Blind en wat supporters, die over Tagliafico hadden geroepen”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Daar was dus al irritatie en vervolgens gebeurde het in de tweede helft nog een keer. Toen werd hij gewisseld en ging hij in één rechte lijn naar de kleedkamer.”

“Vervolgens is hij niet meer op het veld geweest voor de ereronde. Daar zit een enorme brok frustratie”, stelt de Ajax-watcher, die weet dat Blind in zijn vorige periode ook al werd uitgefloten. “Dat had meer met de rol van Danny Blind in de hele Fluwelen Revolutie te maken. Hij was daar neergezet door Steven ten Have en Martin Sturkenboom. Dat zorgde voor zó veel irritatie.”

Verweij is het overigens niet eens met de harde kritiek van de Ajax-fans. “Ik vind het onbegrijpelijk, want Daley Blind is van Manchester United teruggekomen naar Ajax, ze hebben vervolgens de halve finale van de Champions League gehaald en zijn kampioen geworden. Doe alsjeblieft een beetje normaal. Iedereen heeft het recht om spelers uit te fluiten, maar soms moet je misschien wat langer wachten voordat je…”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.