Voetbal4u.com

Engeland ‘Roman bramovich heeft vermoedelijk vergiftiging opgelopen’

Chelsea-eigenaar Roman Abromvich heeft waarschijnlijk aan het begin van deze maand een vergiftiging opgelopen. Hier maakt de journalist Max Colchester van Wall Street Journal melding van.

Abramovich is de laatste tijd volop in het nieuws. Dat heeft uiteraard te maken met de Russische invasie van Oekraïne. Naar aanleiding daarvan hebben Westerse landen, waaronder Groot-Brittannië, uiterst strenge sancties getroffen tegen bekenden van Vladimir Poetin, de Russische president. Abramovich is een van de Russische miljardairs en ‘vrienden’ van Poetin die op een sancielijst staan. Daardoor mag hij onder meer Chelsea niet verkopen, zoals hij door de ontstane ophef wel van plan was.

Nu pakt Wall Street Journal dus uit met het opmerkelijke nieuws dat Abramovich vermoedelijk een vergiftiging heeft opgelopen. Dat zou naar verluidt zijn gebeurd tijdens een vredesmeeting in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Sindsdien vertoont hij volgens bronnen die bekend zijn met de zaak verschillende symptomen, zoals rode ogen, constante en pijnlijke tranen en vervelling in zijn gezicht en op zijn handen. Vorige maand bevestigde Abramovich zijn woordvoerder nog dat Oekraïne de Chelsea-eigenaar had gevraagd om te ondersteunen bij een vreedzame oplossing.

Ook de Oekraïense vredesonderhandelaars die aanwezig waren bij de bijeenkomst zouden de hierboven genoemde symptomen vertonen. Onduidelijk is hoe desbetreffende personen vergiftigd zouden zijn. Het is in ieder geval geen uitgemaakte zaak dat het een Russische daad is geweest, al zou de Oekraïense delegatie Russische ‘hardliners’ hiervan de schuld hebben gegegevm. Een persoon uit de directe omgeving van Abramovich kon dit echter niet bevestigen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.