Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marc Overmars gaat excuses aanbieden aan vrouwelijke slachtoffers’

Marc Overmars gaat toch zijn excuses aanbieden aan zijn vrouwelijke slachtoffers. Dit vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax. Inmiddels is hij werkzaam bij Royal Antwerp FC, waar hij flink onder vuur ligt vanwege het gebeuren in Amsterdam.

Tot dusver kwam de oud-Ajacied niet verder dan woorden als ‘spijtig’, bij zijn presentatie in Antwerp, maar nu de oud-topvoetballer toch uitgebreid het boetekleed aan gaat trekken hoopt The Great Old dat de storm rondom de aanstelling wat gaat liggen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Nadat er in totaal vijf sponsoren stopten bij Antwerp, ging de club in gesprek met resterende hoofdsponsors. Die eisten actie van zowel club als Overmars zelf. “Die actie zou er vandaag moeten komen. Niet alleen Antwerp zou door het stof kruipen, ook van Overmars zelf wordt deze keer een helder en oprecht ’sorry’ verwacht”, weet de genoemde krant.

“Tot hiertoe lag een publieke knieval moeilijk omdat er in Nederland nog een tuchtrechtelijk onderzoek naar hem loopt. Overmars’ advocaten hadden hem een te opzichtige schuldbekentenis afgeraden. Maar in de omgeving van de Nederlander zijn nu andere geluiden te horen. Het risico op ernstige strafrechtelijke of juridische gevolgen zou zijn afgewend”, aldus De Telegraaf tot slot.

Het Nederlandse Instituut voor Sportrechtspraak (ISR) doet nog altijd onderzoek naar het gedrag van Overmars in de Johan Cruijff ArenA, maar als hij een straf opgelegd krijgt geldt die niet in België. Een woordvoerder van de KBVB liet eerder weten: “De uitspraken van het ISR zijn niet automatisch van toepassing in andere landen.” Een speciaal Belgisch onderzoek hoeven we ook al niet te verwachten: “De KBVB heeft geen enkele rechtsgrond om een onderzoek in te stellen. De feiten hebben zich niet bij een Belgische club en niet in België voorgedaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.