Voetbal4u.com

Eredivisie Davy Klaassen gaat los over “Ajax-supporters”

Davy Klaassen heeft zich gisteren gestoord aan zijn eigen supporters. In het uitduel tegen FC Groningen kreeg Daley Blind het namelijk zwaar te verduren. Tijdens zijn wissel werd de international uitgefloten door een deel van het thuispubliek.

Het voorval is van een aantal weken terug, maar Klaassen nam er tijdens de persconferentie in Groningen nog even de tijd voor. “Ik merk dat het hem raakt. Ik wil niet voor hem spreken, maar hij houdt van de club. Het grote deel van het publiek doet het niet, maar een deel doet het wel. In mijn ogen zijn dat geen echte supporters.”

Fluitconcerten horen bij het voetbal, weet Klaassen. Maar er zijn grenzen. “Als jij een speler van de tegenstander uitfluit, omdat die niet bij jouw club speelt, dan is dat tot daaraan toe. Maar je eigen spelers moet je nooit uitfluiten.”

De middenvelder kreeg bijval van trainer Erik ten Hag. “Hij (Blind, red.) heeft de club en het Nederlandse voetbal zo veel gebracht. Ik denk dat er op de Nederlandse velden geen speler loopt met het palmares van Daley. Hij wordt dan zo bejegend en bekritiseerd door zijn eigen fans, dat vind ik ook niet kunnen. Daarin hebben we een les te leren vanuit het buitenland. Daar worden spelers met meer respect behandeld.”

In Groningen was Dusan Tadic het mikpunt van vingergeblaas. “Bij Dusan waren het Groningen-supporters, maar hetzelfde kunnen we zeggen over Ajax-supporters. Ik vind het niet kunnen”, zei Ten Hag daarover.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.