Voetbal4u.com

Hoofdnieuws OFFICIEEL: Ronald Koeman volgt Louis van Gaal op bij Oranje

Ronald Koeman neemt in januari 2023 het stokje over van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. De 59-jarige Koeman heeft een akkoord weten te bereiken met de KNVB.

De Telegraaf bericht: “Ruim twee weken geleden lekte al uit dat de 58-jarige Zaandammer besprekingen voerde met de voetbalbond om terug te keren in Zeist. De kogel is nu dus door de kerk. Een aantal vooraanstaande internationals is ook al op de hoogte. De KNVB heeft alleen nog niet gecommuniceerd wanneer het nieuws over de opvolging van Van Gaal officieel bekend wordt gemaakt.”

Daar voegt de krant aan toe: “Bronnen rond Oranje en in Zeist weten dat het bij een groot deel van de spelersgroep een nadrukkelijke wens was om Koeman terug te halen als Van Gaal zou stoppen. De huidige bondscoach, die zondagavond bekend maakte dat hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt, informeerde de selectie en de leiding van de KNVB afgelopen december al dat hij na het WK direct zou stoppen.”

De KNVB besloot om die reden meteen door te pakken. “Men wilde rekening houden met het gevoel van de spelersgroep. Vooral de kopstukken, zoals Virgil van Dijk, Memphis Depay, Frenkie de Jong en Gini Wijnaldum hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij een groot vertrouwen hebben in Koeman en met de oud-international altijd geweldig hebben samengewerkt”, aldus De Telegraaf.

Koeman was eerder bondscoach van 2018 tot en met 2020. Hij leidde Oranje naar het EK, maar koos voor FC Barcelona toen het toernooi met een jaar was uitgesteld door de coronacrisis. Nu lonkt er dus alsnog een eindtoernooi voor de oud-international.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.