Voetbal4u.com

Engeland ‘Brazilie wil Pep Guardiola binnenhalen als nieuwe bondscoach’

De Braziliaanse voetbalbond hoopt Pep Guardiola aan zich te binden als nieuwe bondscoach. Er zou een contract voor hem klaarliggen tot medio 2026. Na het WK van komende winter zal Tite, de huidige bondscoach van de Seleçao, afscheid nemen.

Dat was al een tijdje bekend bij de Braziliaanse bond en dus werd de zoektocht naar een opvolger al een paar maanden geleden opgestart. Volgens Marca is men nu uitgekomen bij Guardiola en bestaat er goede hoop dat de manager van Manchester City aangesteld kan worden.

Guardiola is de nummer één kandidaat voor de Braziliaanse bond en de afgelopen tijd hebben er zelfs al diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de CBF en Pere Guardiola, de broer en zaakwaarnemer van de oefenmeester. Op basis van die gesprekken houdt Brazilië hoop.

Er ligt nu een contract klaar voor vier seizoenen, waarmee de Spanjaard tot en met het WK van 2026 bondscoach van de Seleçao zou zijn. Daarvoor ontvangt hij dan twaalf miljoen euro netto. Dat is nog altijd minder dan de twintig miljoen die Guardiola opstrijkt bij The Citizens, maar toch schat de CBF in dat ze kansrijk zijn. Het tot medio 2023 lopende contract van Pep bij City afkopen is in ieder geval geen probleem.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.