Voetbal4u.com

Europa League Camp Nou overgenomen door 30.000 Frankfurt-fans (VIDEO)

Eintracht Franfurt schakelde gisteren in de Europa League met harde cijfers in het Camp Nou FC Barcelona uit. Het werd 2-3 terwijl er vorige week nog 1-1 werd gespeeld. Vóór, tijdens en na de wedstrijd ging het vooral over de minimaal 20.000 Eintracht-fans die in het Camp Nou zaten. De Duitse club spreekt op Twitter zelfs over 30.000 meegereisde supporters.

Officieel kreeg Eintracht 5.000 kaarten toegewezen van de UEFA voor de kwartfinale. Overdag werd al duidelijk dat er veel meer fans aanwezig waren in de stad en bij het openen van de poorten van het Camp Nou stroomden de Duitsers in groten getale binnen. Uiteindelijk waren er minimaal 20.000 supporters van de bezoekers present, maar mogelijk waren het er nog meer. Het leidde tot dusdanig veel frustratie bij Barça-aanhangers dat een deel van het thuispubliek het stadion halverwege tijdelijk verliet.

Volgens Mundo Deportivo, dat om een reactie bij de club heeft gevraagd, hebben Eintracht-supporters massaal naar tickets gezocht. Men zou via onofficiële touroperators en doorverkopers aan tienduizenden kaarten zijn gekomen. De voornaamste oorzaak van de massale steun in het stadion voor Eintracht lijkt toch vooral bij Barcelona zelf te liggen, zo concludeert ook de Catalaanse krant. Op 8 april vroeg de club namelijk nog in een officieel bericht aan seizoenkaarthouders om hun plekken af te staan als zij niet aanwezig konden zijn bij een wedstrijd. In het LaLiga-duel met Sevilla (1-0) bleven namelijk 22.000 stoelen leeg, ondanks dat het duel uitverkocht was. ‘Om extra geld te verdienen’ vroeg Barça zijn seizoenkaarthouders dus om het tijdig door te geven als men niet aanwezig zou kunnen zijn, waardoor de tickets opnieuw verkocht konden worden. Van die oproep profiteerden zeker 15.000 fans van Eintracht.

Enriq Masip, verantwoordelijk voor de ticketverkoop in het Camp Nou en adviseur van president Joan Laporta, liet tijdens de wedstrijd in een opmerkelijke tweet weten de situatie te betreuren. “Iedereen heeft het recht om zijn kaarten te verkopen, maar de realiteit maakt het zien van een Camp Nou met zoveel rivaliserende fans heel, heel triest…” Mundo Deportivo voegt aan de tweet toe dat zijn bewering onjuist is, daar het doorspelen van (seizoens)kaarten juist niet toegestaan is volgens de reglementen. “Enkele jaren geleden stonden er nog zware straffen op het doorverkopen van tickets”, schrijft het medium.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.