Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Willem van Hanegem vreest voor vertrek van Arne Slot’

Erik ten Hag zal Ajax aan het einde van het seizoen zo goed als zeker gaan verlaten. Een dienstverband bij Manchester United ligt voor hem in het verschiet. Voor de Amsterdammers is Feyenoord-trainer Arne Slot de droomkandidaat om hem op te volgen. Willem van Hanegem is van mening dat Slot een duidelijkere stelling mag innemen over zijn toekomst.

Dat Slot de afgelopen tijd nadrukkelijk wordt genoemd als kandidaat-opvolger van Ten Hag bij Ajax, is natuurlijk niet zomaar. Slot maakte als hoofdtrainer van AZ al veel indruk en beleeft bij Feyenoord een debuutjaar om niet snel te vergeten. Hoewel de Rotterdammers naast de landstitel grijpen en ook in het bekertoernooi geen succes boekten, is de kans aanwezig dat ze het seizoen alsnog afsluiten met een prijs. De ploeg van Slot plaatste zich vorige week immers voor de halve finale van de UEFA Conference League en is dus nog altijd in de race voor de eerste Europese prijs sinds 2002.

Vooral de manier waarop Feyenoord zich heeft geplaatst voor de halve finale maakt indruk. Dat deden de Rotterdammers namelijk met goed voetbal, wat ze in Amsterdam natuurlijk graag zien. Gek is het dus niet dat Slot wordt genoemd als eventuele opvolger van Ajax. Sjoerd Mossou noemde Slot in zijn column zelfs nog de ‘ideale Ajax-trainer’. Ook Van Hanegem gaat in zijn opiniestuk bij het Algemeen Dagblad in op de opvolging van Ten Hag. ”Dat hij gaat, is voor alle partijen goed. Ten Hag gaat naar een topclub, de club kan een nieuw gezicht zoeken. Als het over de opvolging van Ten Hag gaat, wordt er steeds naar de Kuip gekeken”, constateert ook De Kromme.

Slot werd in de aanloop naar de return tegen Slavia Praag nog gevraagd naar de aanstaande vacature in Amsterdam. ”Het irriteert de supporters van Feyenoord dat Slot er ook steeds naar wordt gevraagd, maar ik mis bij Slot ook een duidelijk antwoord”, schrijft Van Hanegem. ”De deur staat wat hem betreft open, anders zeg je gewoon een keer ‘wegwezen nou met jullie vragen, ik ben trainer van Feyenoord en ik ga niet naar Ajax’. Dan is het einde discussie.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.