Voetbal4u.com

Eredivisie ‘AZ legt meer dan twee miljoen euro neer voor Mees de Wit’

Mees de Wit staat op het punt om PEC Zwolle te verruilen voor AZ. Met de transfer zou een bedrag van meer dan twee miljoen euro zijn gemoeid. In hoofdlijnen lag er al een tijdje een deal.

PEC hoopte aanvankelijk meer te ontvangen voor De Wit, maar de clubs hebben elkaar weten te vinden. De Wit wilde zelf ook maar één ding en dat is na dit seizoen overstappen naar AZ. Hij tekent in Alkmaar een meerjarig contract.

Voor de linksback was veel interesse uit binnen- en buitenland. Eén van de clubs die informeerde was FC Twente, maar De Wit is voor de club uit Enschede niet te betalen. De Wit (24) maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Sporting Portugal naar PEC. Aanvankelijk was hij de stand-in voor Kenneth Paal, maar de oud-speler van Ajax speelde zich al snel in het elftal en maakte veel indruk. PEC was erbij gebaat om snel duidelijkheid te creëren rond de positie van De Wit, omdat het in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is. De club staat momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.