Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax werkt slecht mee aan Overmars-onderzoek’

Ajax zou slecht meewerken aan het onderzoek dat er wordt gedaan naar de wanpraktijken van oud-directeur Marc Overmars. Hij wil zelf vooralsnog niet praten en ook zijn voormalig werkgever werkt volgens Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) niet mee. Daardoor is de KNVB benaderd om te bemiddelen tussen beide partijen.

Dat meldt de NOS vrijdagmiddag. ‘Normaal gesproken laat het ISR zich niet uit over lopende tuchtonderzoeken, maar het voelt zich nu gedwongen naar buiten te treden’, schrijft het medium. ‘Diverse betrokkenen bij de zaak noemen de huidige situatie uitzichtloos.’ Inmiddels zou het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn ingelicht over de kwestie en de KNVB moet gaan bemiddelen om beide partijen vooruit te helpen, al hebben zij eerst aangegeven dat ze het onderling nogmaals moeten bespreken.

Ajax zou bijvoorbeeld amper informatie geven aan het sporttribunaal en bovendien werkt de club niet in voldoende mate mee aan de meldplicht die er heerst voor sportbestuurders. “Er is nagelaten om concreet te maken wat er precies is gebeurd, wanneer, met wie en hoe vaak”, zegt Henk van Aller, adjunct-directeur van het ISR. Veel meer dan het destijds verstuurde persbericht zou er niet zijn gecommuniceerd.

De voorzitter van het ISR noemt het inmiddels een buipijndossier. “We hebben geen enkel machtsmiddel om mensen te dwingen om mee te werken”, laat hij weten. Ook is er vanuit de vrouwen nog weinig informatie gekomen: tot op heden heeft namelijk zich nog niemand gemeld. Een verklaring daarvoor heeft het ISR, dat spreekt van een ‘unieke situatie’, echter niet. ‘Niet eerder kwam het ISR in een situatie waarin de reikwijdte van de meldplicht zo op de proef werd gesteld’, schrijft de NOS.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.