Voetbal4u.com

Jupiler League ‘Club Brugge ligt niet wakker van vertrek Alfred Schreuder’

Gisteren werd bekend dat Alfred Schreuder de nieuwe trainer van Ajax zal gaan worden.  Momenteel probeert hij met Club Brugge kampioen te worden van Belgie. Hij stapte onder moeilijke omstandigheden in bij Club, dat in de play-offs de titelstrijd alsnog naar eigen hand lijkt te zetten. Een fraaie prestatie. “Maar ze vinden het geen drama dat hij vertrekt”, zo citeert de NOS de reacties vanuit het Belgische journaille.

Journalist David Van den Broeck van Het Nieuwsblad legt uit: “Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat Schreuder de droomtrainer was voor Brugge. Bij zijn aanstelling al niet. Hij heeft uiteraard kennis van zaken en is een goede trainer, maar ik heb niet het idee gehad dat hij de man was voor de komende jaren bij Club.”

Van den Broeck raakte ook niet echt onder de indruk. “Het is vooral efficiënt. Hij bracht meer intensiteit in de ploeg, maar het sprankelende combinatievoetbal ontbrak”, vat Van den Broeck samen. Schreuder werd toch voorgesteld als het tactische brein bij Ajax onder Ten Hag. Hier maakt hij soms rare keuzes. Zo zette hij net nog Charles De Ketelaere, een aanvaller, op de plek van linkervleugelverdediger.”

Toch lijkt het eindoordeel positief te worden. “Het resultaat is geweldig, het spel niet super en zijn af en toe rare kronkels blijven hangen. Maar op de lange termijn zal iedereen toch, en terecht, blijven denken: die man is er maar een halfjaar geweest en heeft Club toch kampioen gemaakt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.