Voetbal4u.com

‘Ajax maakt zeer lucratieve klapper’

De UEFA heeft bekendgemaakt hoeveel geld er is uitgekeerd in het seizoen 2020/2021 aan de ploegen die actief waren in de Champions League. En Ajax is terug te vinden op de 21ste plaats met een verdienste van ruim veertig miljoen euro.

Chelsea won toen in de finale met 1-0 van Manchester City. Ajax kwam dat seizoen niet verder dan de groepsfase, maar incasseerde desondanks toch weer flink wat tientallen miljoenen. Het meeste geld was weggelegd voor Chelsea en City, die beiden dik 119 miljoen euro verdienden aan het toernooi. De UEFA kijkt bij de verdeling van de beloningen naar de status en de prijzenkast van de clubs. Elke drie jaar worden de media- en marketingrechten verhandelt, waarmee de UEFA ook de nieuwe financiële verdeelsleutel afspreekt voor diezelfde periode.

In de cyclus tussen 2018 en 2021, gepubliceerd door Voetbal International, is te zien dat de Champions League Ajax zeker geen windeieren legt. Ajax finishte in die cyclus knap als elfde op de ranglijst en verdiende maar liefst dik 166 miljoen euro. Dat bedrag had nog hoger kunnen uitvallen, maar de market-pool uitkeringen waren voor de Amsterdammers aan de lage kant. Dat had mede te maken vanwege het feit dat de UEFA in Nederland de tv-rechten voor een laag bedrag moest verkopen vanwege gebrek aan belangstelling van zendgemachtigden. In de nieuwe cyclus (2021-2024) valt dat bedrag naar alle waarschijnlijkheid een stuk hoger uit.

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *