Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Bergwijn is ijzersterk en heeft een fantastische techniek’

Voormalig voetballer en huidig analist Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van de kwaliteiten van Steven Bergwijn. Gisteren bekeek hij de wedstrijd tegen Polen die in 2-2 eindigde.

Oranje kwam lange tijd moeizaam tot kansen, maar Bergwijn oogst veel lof. “Het was misschien niet zijn allerbeste wedstrijd, maar ik heb weer genoeg momenten gezien waarbij de klasse er vanaf druipt”, stelt Van Hooijdonk. “In de moeilijkste situaties hield hij een bal vast en verwerkte hij hem. In en rondom de zestien is hij met zijn rug naar de tegenstander ijzersterk, je krijgt hem niet van de bal. En dat gaat gepaard met een fantastische techniek. Hij is ook constant in beweging en vormt een constante dreiging. Als hij aan de bal was, ging ik er voor zitten. Zijn voetenwerk, dat gaat zo snel dat de meeste mensen thuis het niet kunnen volgen. Wat hij doet met een man in zijn rug, is ontzettend knap.”

De toekomst van Bergwijn bij Tottenham Hotspur is onzeker. Ajax wil hem dolgraag aantrekken. Volgens Rafael van der Vaart zal de aanvaller daar geen last van hebben in Oranje. “Je gaat gewoon lekker voetballen. Het probleem is alleen dat als hij teruggaat naar Ajax, zijn avontuur in Engeland niet is geslaagd. Hij is geen basisspeler geworden, maar in de minuten die hij maakte heeft hij het altijd wel goed gedaan. Maar deze vorm heeft hij bij Tottenham nog niet laten zien, hoor.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *