Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Jurrien Timber loopt op zijn laatste benen’

Oranje speelde gisteren in de Rotterdamse Kuip met 2-2 gelijk tegen Polen. Een matig resultaat maar wel knap dat ze na een 0-2 achterstand nog terugkwamen. Bondscoach Louis van Gaal is trots op zijn spelers, maar heeft ook de nodige kritiek op enkele spelers.

Voor de camera van de NOS zegt hij: “In de eerste helft was het weer hetzelfde verhaal; heel onzorgvuldig in balbezit. Dan kan je niet aanvallen, zeker niet als ze met zijn tienen verdedigen. Dan moet je zorgvuldiger kantelen; de bal sneller van de ene naar de andere kant laten gaan.”

De 0-1 kwam mede op het conto van Mark Flekken, die dat ook zelf toegaf (“Die had ik moeten pakken”). “De keeper kan ‘m hebben als hij zich anders opstelt. Ik vind het knap dat een speler dat direct na de wedstrijd toegeeft”, aldus de bondscoach.

Jurriën Timber speelde slordig: “Ik heb Teze voor Timber gebracht omdat dat allemaal veel te langzaam ging. Hij ging dribbelen met de bal terwijl je de bal moet spelen. Je moet als team voetballen en dan moet je de opdracht uitvoeren die we hebben afgesproken. Dan moet je dus sneller spelen. Teze heeft die snelle pass, daarom heb ik hem ingebracht. Dit zijn allemaal leermomenten voor die spelers. Timber zal ervan leren, maar ik vermoed dat hij op zijn laatste benen loopt. Hij heeft dit het hele seizoen anders ingevuld.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *