Voetbal4u.com

Eredivisie AZ wil Crysencio Summerville terughalen naar Nederland

AZ heeft aanvaller Crysencio Summerville in het vizier. Hier maakt de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano melding van. Hij staat onder contract bij Leeds United dat hem een aantal jaren terug overnam van Feyenoord.

AZ is er veel aan gelegen om in de komende weken de voorhoede te versterken. Zakaria Aboukhlal wordt naar alle waarschijnlijkheid verkocht aan Toulouse, terwijl Kamal Sowah na zijn uitleenbeurt terugkeerde naar Club Brugge. De Alkmaarders hopen op de korte termijn Jens Odgaard te presenteren, maar hebben volgens Romano ook interesse in Summerville.

AZ zou net als Nottingham Forest en vele andere clubs de mogelijkheid onderzoeken om de vleugelaanvaller van Leeds over te nemen. The Peacocks willen het contract van Summerville echter openbreken en hopen de Nederlander te overtuigen van een langer verblijf. BILD maakte in januari ook al melding van de serieuze interesse van HSV in de jeugdinternational van Oranje.

Summerville maakte in september 2020 de overstap naar Leeds United, nadat de rechtsbuiten zijn contract niet wilde verlengen bij Feyenoord. In zijn eerste seizoen in Engeland kwam Summerville uitsluitend in actie voor de Onder 23 van Leeds. Afgelopen september was het dan eindelijk tijd voor zijn debuut in de Premier League: Summerville mocht 23 minuten meedoen in het uitduel met Newcastle United (1-1). Voorlopig staat de teller op negen officiële duels namens Leeds, waarvan allen als invaller.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.