Voetbal4u.com

Engeland ‘Matthijs de Ligt staat voor transfer naar Chelsea’

Het zou goed kunnen dat Matthijs de Ligt deze zomer na drie seizoenen zal vertrekken bij Juventus. Volgens het Italiaanse Sky Sport lonkt Chelsea namelijk als een nieuwe stap in zijn loopbaan.

De Londense topclub raakt deze zomer Antonio Rüdiger en Andreas Christensen kwijt. Het gemis van beide verdedigers zorgt voor enige paniek in Londen. Er is al langere tijd belangstelling voor Jules Koundé van Sevilla, maar volgens het genoemde medium overweegt de Premier League-club ook om De Ligt op te halen bij Juventus.

Naar verluidt is Chelsea ‘zeer geïnteresseerd’ in De Ligt. Voor 120 miljoen euro kan de 22-jarige Nederlander worden overgenomen van Juventus, maar de Londenaren zijn niet voornemens om een transferbedrag van die orde neer te leggen. Op dit moment is dat nog hét obstakel.

De Juventus-leiding zou donderdag een gesprek hebben gevoerd met Rafaele Pimenta, die na het overlijden van Mino Raiola diens belangen behartigt. De deze zomer transfervrije Paul Pogba was daarbij hét gespreksonderwerp, maar ook De Ligt zou ter sprake zijn gekomen.

Juventus hoopt De Ligt te verleiden tot een nieuw contract. In dat geval gaat hij wel een aantal miljoenen per seizoen minder verdienen, maar dat zou tevens betekenen dat de gelimiteerde transfersom omlaag gaat. Bij een ‘nee’ lijkt de voormalig Ajax-verdediger alsnog verkocht te mogen worden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *