Voetbal4u.com

Chelsea ontslaat manager Thomas Tuchel

Chelsea heeft manager Thomas Tuchel de laan uitgestuurd. Dit gebeurt daags  na de 1-0 verliespartij in de Champions League tegen Dinamo Zagreb. Het betekende de druppel voor het bestuur.

Chelsea kent een erg matig start van het nieuwe seizoen. De ploeg die onder Tuchel in 2021 nog de Champions League won staat momenteel zesde in de competitie. Er werden al twee wedstrijden verloren en ook werd al eens gelijkgespeeld. Na de matige vertoning tegen de Kroaten op dinsdagavond had de club genoeg gezien.

In een statement op de clubsite reageert Chelsea op het ontslag. ‘Namens iedereen willen wij Thomas en zijn staf bedanken voor al hun inzet. Thomas heeft een plekje verworven in de geschiedenis van deze club na het winnen van de Champions League, de Super Cup en het WK voor teams. De eigenaren denken dat het tijd is voor een nieuwe stap.’

Chelsea laat weten dat de ‘coaching staf’ voorlopig de honneurs waarneemt. Zodra er nog geen nieuwe trainer is aangesteld zal de club niet geen verdere uitlatingen doen over het ontslag.

Tuchel stond sinds januari 2021 aan het roer op Stamford Bridge, nadat hij eerder hoofdcoach was van respectievelijk 1. FSV Mainz 05, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. De Duitser volgde destijds Frank Lampard op.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *