Voetbal4u.com

Ajax en Feyenoord-speler op lijst van werelds grootste talenten

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE zondag wint van PEC!

Het Engelse medium The Guardian heeft zoals elk jaar weer een lijst bekendgemaakt met daarop de grootste talenten van de wereld. Op de lijst staan drie Nederlanders waaronder een speler van Ajax en Feyenoord. Het gaat om Mike Kleijn (Feyenoord), Gabriel Misehouy (Ajax) en Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund).

De lijst bestaat uit zestig talenten die in het jaar 2005 geboren zijn, gemaakt door de Britse krant. Op de lijst van vorig jaar was maar één Nederlander te vinden: Ernest Poku van AZ. Dit jaar zijn Kleijn, Misehouy en Rijkhoff dus opgenomen.

Kleijn is actief voor Feyenoord O21. “Hij is heel behendig en heeft al meegetraind met het eerste. Geloof me maar, hij komt eraan. Misschien volgend jaar al, let maar op”, liet Hedwiges Maduro in februari al weten. The Guardian ziet in Kleijn een moderne middenvelder met techniek en behendigheid.

Misehoury wordt door de Britse krant zelfs bestempeld als een wonderdkind. De veelzijdige nummer tien speelt dit seizoen voor Jong Ajax. Ook Rijkhoff speelde eerder in de jeugd van de Amsterdammers, maar de spits zocht zijn heil bij Borussia Dortmund. Rijkhoff wordt gezien als een ‘complete spits’ en scoorde al dertig keer in 36 duels voor Dortmund O19.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *