Voetbal4u.com

Eredivisie Voormalig Ajax-flop nu de sterspeler van Napoli

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Ajax speelt vanavond in de Champions League een thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Napoli. En daar staat een speler onder contract met een Amsterdams verleden. Het gaat om middenvelder Stanislav Lobotka.

Daley Blind speelde lang samen met de middenvelder uit Slowakije. “Ik heb niet veel met Lobotka gespeeld in die tijd. Ik herinner me hem als een kleine en wendbare voetballer. Maar de concurrentie bij een club als Ajax is nu eenmaal heel groot. Misschien is Lobotka een beetje ondergesneeuwd geraakt door bepaalde spelers die hij op zijn positie voor zich had”, vertelt Blind in Het Parool.

Ook Bas Kuipers (nu Go Ahead Eagles) herinnert zich Lobotka nog goed. “Hij was heel serieus bezig om zijn carrière als prof van de grond te krijgen. Hij werd misschien een beetje ondergewaardeerd bij Ajax. Als hij iets meer van die Amsterdamse bravoure had gehad, was hij misschien wat sneller opgevallen bij de technische leiding. Op de training, als ik tegenover hem stond, merkte ik pas echt hoe goed hij was: klein, sterk, snel wegdraaiend. Hij was moeilijk te verdedigen.”

Iets meer steun van ploeggenoten zou Lobotka geholpen kunnen hebben, denkt Kuipers. “Het was een raar jaar. Soms stonden we met dertig man op het trainingsveld, soms met tien. Ajax hanteerde een “gouden lijst”. Als je daarop stond, zag de club veel potentie in je en kreeg je meer aandacht. Dat was geen geheim hoor, Ajax was daar ook open over. Maar tussen spelers onderling ontstaan wat andere verhoudingen, het draagt niet bij aan de collectiviteitsgedachte.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *