Voetbal4u.com

Eredivisie Wat zijn Asian Handicaps bij sportweddenschappen? – Gids voor wedden tijdens het WK in Qatar

Nu tijdens het WK willen veel mensen meer leren over wedden. In dit artikel wilden we een van de belangrijkste concepten in voetbalweddenschappen uitleggen, namelijk Asian Handicap. De naam klinkt misschien vreemd, maar er zit een verhaal achter. Toen Europees voetbal op de Aziatische sportmarkt werd geïntroduceerd, ontstond er ook een nieuwe manier van wedden. Toen de Aziatische manier van wedden terugkwam in de westerse wereld, werd het bekend als “Asian Handicap”. De reden dat de Asian Handicap überhaupt werd ingevoerd, komt door dat ze het niet leuk vonden dat een wedstrijd in een gelijkspel kon eindigen. Met deze speelvorm hebben ze die optie gewoon geschrapt.

De spelvorm Asian Handicap is ongelooflijk populair bij professionele weddenschappen, maar voor een beginner kan het ingewikkeld en bijna rommelig lijken. Met behulp van de spelvorm, plus Asian Handicap of min Asian Handicap, krijg je meestal betere kansen dan 1X2-weddenschappen, terwijl je je weddenschap kunt beschermen door bijvoorbeeld de weddenschap terug te krijgen in het geval van een gelijkspel in de wedstrijd met behulp van je handicapkeuze. Binnenkort vindt het wereldkampioenschap voetbal plaats in Qatar, en Erik King raadt aan om te leren over Asian Handicaps om het jargon van de goksites beter te begrijpen.

  • 0 (Scratch) werkt: je wedt op een thuis- of uitoverwinning en krijgt je inzet terug als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Hetzelfde spel als de inzet terug in geval van gelijkspel, in het Engels “Draw no Bet” (DnB).
  • 0, -0,5 (-0,25): Je wint als het team waarop je wedt de wedstrijd wint. Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, krijg je de helft van de inzet terug en verlies je de helft van de inzet. Als het team waarop je wedt de wedstrijd verliest, verlies je de hele weddenschap. Simpel gezegd, dit zijn twee spellen. Een spel op 0 en een spel op -0.5.
  • -0.5: Je wint als het team waar je voor speelde de wedstrijd wint. Je verliest als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt of als het andere team de wedstrijd wint. Hetzelfde als het spelen van een normaal enkelspel.
  • +0.5: Je wint als het team waarop je wedt de wedstrijd wint of als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Je verliest als het team waar je niet voor speelde de wedstrijd wint.
  • -0,5, -1 (-0,75): Je wint als het team waarop je wedt de wedstrijd met twee of meer doelpunten wint. Als het team waarop je inzet met 1 doelpunt wint, krijg je de helft van de inzet terug en win je met de helft van de inzet. Als de wedstrijd in gelijkspel eindigt of als het team waarop je hebt gewed de wedstrijd verliest, verlies je de hele weddenschap. Simpel gezegd, dit zijn twee spellen. Een partij van -0,5 en een partij van -1.
  • +0,5, +1 (+0,75): je verliest als het team waarop je wedt de wedstrijd met twee doelpunten of meer verliest. Als het team waarop je wedt met 1 doelpunt verliest, krijgt je de helft van de inzet terug en verliest je de helft van de inzet. Je wint als het team waarop je wedt de wedstrijd wint of als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Simpel gezegd, dit zijn twee spellen. Een inzet van +0,5 en een inzet van +1.
  • -1: Je wint als het team waarop je wedt de wedstrijd met twee of meer doelpunten wint. Je krijgt je inzet terug als het team waarop je hebt gewed de wedstrijd met exact 1 doelpunt wint. Je verliest als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt of als het team waar je niet voor speelde de wedstrijd wint.
  • +1: Je wint als het team waarop je wedt de wedstrijd wint of als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Je krijgt je inzet terug als het team waarop je hebt gewed de wedstrijd met precies 1 doelpunt verliest. Je verliest als het team waarvoor je speelde de wedstrijd met 2 doelpunten of meer verliest.

Waarom zou je op Asian Handicap spelen?

Asian Handicap lijkt in eerste instantie misschien moeilijk te begrijpen. Misschien zelfs onnodig. Maar feit is dat je dit soort weddenschappen bij alle bookmakers kunt vinden en er zijn veel voordelen om deze strategie te kunnen gebruiken bij het wedden op voetbal. Als je net begonnen bent met wedden als hobby, is Asian Handicap een goede stap om te zetten op de dag dat je serieuzere weddenschappen wilt plaatsen. Met behulp van deze markt krijg je meer opties om uit te kiezen en vooral, krijg je betere kansen en grotere kansen om winst te maken met je gokken.

Het belangrijkste voordeel van de Asian Handicap is dat je het risico kunt minimaliseren door een verwacht winnend team te spelen met bijvoorbeeld de Asian Handicap -1, wat in dit voorbeeld betekent dat als je team wint met slechts een oneven doelpunt, je krijg de weddenschap terug. Om een ​​hogere odds te krijgen, moet je meestal een hogere handicap gebruiken, bijvoorbeeld -1,5 of -2. Met deze gokopties moet het team waarin jij gelooft met minstens twee doelpunten winnen om de weddenschap zogenaamd vast te zetten met een overwinning.

N.B. Deze teams zijn niet per se in het WK, ze zijn slechts een voorbeeld om te illustreren hoe Asian Handicaps werken. Voor een volledig schema, ga naar deze link

Voorbeeld 1: België – Portugal

België – Portugal

Je speelt: België -2 (azië)

Uitslag 1: België wint met 2-0 = teruggegeven inzet.

Uitslag 2: België wint met 3-0 = wint de wedstrijd.

De handicap in dit voorbeeld betekent dat als de uitkomst één is, de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, aangezien we twee doelpunten uit België halen. In uitkomst twee daarentegen is er een overwinning op het spel, aangezien 3-0 1-0 wordt met de speloptie -2 (Aziatisch).

Voorbeeld 2: Zweden – Italië

Zweden – Italië

Je speelt: Zweden +0,5

Uitslag 1: Zweden verliest met 1-2 = verlies van het spel.

Resultaat 2: De wedstrijd eindigt in een gelijkspel = overwinning op het spel.

Halve en kwartlijnen

Als je eenmaal begint met spelen op de Asian Handicapmarkt, zul je al snel ontdekken dat er een grote verscheidenheid aan verschillende lijnen is om op in te zetten. Halve lijnen eindigen op 0,5, dus meer/minder dan 1,5 doelpunten, 2,5 doelpunten, 3,5 doelpunten enzovoort. Met deze inzetoptie kun je je inzet winnen of verliezen, maar je inzet niet terugkrijgen. Het verschil met een kwartlijn is dat de kwartlijn eindigt op .25 of .75 en zo kun je het risico minimaliseren. Een kwartlijn betekent dat het team waarop je wedt de wedstrijd begint met -.25 of +.25.

Hoe dit er in de praktijk uit kan zien, zullen we nu uitleggen.

Voorbeeld : Duitsland – Spanje

Duitsland – Spanje

Je wedt op Duitsland -0,25

Uitslag 1: Duitsland wint met 2-1 = je wint het spel.

Uitslag 2: De wedstrijd eindigt in een gelijkspel = de helft van de inzet terug.

Als je team daarentegen verliest met een Asian Handicap van -0,25, dan wordt het spel gecorrigeerd met verlies.

Hele Asian Handicaps

De meest gebruikelijke spelvorm voor de Asian Handicap is om te wedden op de “hele Handicap”. -1, +0, +1 enzovoort. Met deze optie heb je een kans om je weddenschap terug te krijgen, maar ook een betere kans op het team waarvan je denkt dat het de winnaar is.

Laten we een paar voorbeelden hieronder laten zien:

Voorbeeld 1: Frankrijk – Engeland

Frankrijk – Engeland

Odds 1X2: 1. 1.50 X. 3.90 2. 4.55

Hier zijn Frankrijk favorieten en als je in de favorieten gelooft, kun je ervoor kiezen om ze te spelen met Asian Handicap -1 , wat een hogere kans betekent dan een directe overwinning. De odds op Frankrijk met Aziatische HCP -1 kunnen in dit geval variëren van 1,75 tot 1,95, afhankelijk van de bookmaker. Als Frankrijk de wedstrijd wint met een oneven doelpunt, dan krijg je de weddenschap terug, maar als ze winnen met twee doelpunten of meer, dan heb je een grotere winst gemaakt dan je zou hebben gemaakt met een rechte 1X2-weddenschap.

Voorbeeld 2: Qatar – Wales

Qatar – Wales

Odds 1X2: 1. 3.50 X. 3.00 2. 2.10

Hier geloof je in de thuisploeg, maar je durft niet direct om op hen te wedden. Dan kun je +1 toevoegen aan het thuisteam. Als deze ontmoeting eindigt met een thuisoverwinning of een gelijkspel, dan win je de weddenschap. De kansen op het thuisteam met +1 zullen een aanzienlijke vermindering zijn in vergelijking met het spelen van het thuisteam op 3,50 in de 1X2-markt, maar je koopt een hedge voor jezelf omdat je de weddenschap terugkrijgt in het geval van een oneven doelpunt. Er zijn veel opties met een Asian Handicap en waarmee je het spel kunt samenvatten, is dat je wiskundig je kansen vergroot van 33% (1X2) tot 50% (winst of verlies), afhankelijk van welke handicaplijn je kiest.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *