Voetbal4u.com

Louis van Gaal geniet van opbloeiende Frenkie de Jong

Frenkie de Jong is de laatste weken in topvorm bij Barcelona en de bondscoach Louis van Gaal kan daar intens van genieten. Door de afwezigheid van Sergio Busquets kon hij eindelijk op zijn favoriete positie spelen en dat doet hij met ferme.

Toen De Jong drie jaar geleden koos voor Barça, was Van Gaal daar niet helemaal over te spreken. “Ik heb van tevoren gezegd dat hij Busquets er niet uit ging spelen”, aldus de bondscoach tegenover de NOS. “Nu gaat Busquets weg en komt hij op zijn plek te staan. Dat is zijn beste plek. En iedere keer als hij daar speelde, was hij de beste van het veld.

De Jong moet ook op het WK voor ‘voetbal’ in de ploeg bij Oranje zorgen. “Hij is gewoon heel belangrijk. Als de tegenstander ons vast wil zetten is Frenkie de man die er onderuit kan spelen. Hij is balvast, kan een linie overslaan en heeft het inzicht een speler alleen voor de keeper te zetten”, analyseert Van Gaal.

De 25-jarige oud-Ajacied gaat in Qatar zijn eerste WK spelen, na het EK van vorig jaar in het zijn tweede eindronde met Oranje. Inmiddels staat de teller op 45 interlands.

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *