Voetbal4u.com

‘Opmerking Depay kan gezag van de bondscoach aantasten’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Volgens journalist Valentijn Driessen zou Memphis Depay met zijn opmerking na de wedstrijd tegen Qatar bondscoach Louis van Gaal wel eens in een moeilijk pakket hebben geduwd. Hij zei namelijk dat hij liever met Steven Bergwijn in de spits speelt dan met Cody Gakpo. Volgens Driessen zou dit het gezag van de bondscoach kunnen aantasten.

Volgens Driessen zei Depay met zijn uitspraken indirect dat hij niet met Davy Klaassen op tien wil spelen. De Ajax-middenvelder wordt juist geprezen door Van Gaal en was tevens bijna bij alle Oranje-goals in de groepsduels betrokken. Van Gaal stelde eerder al dat zijn gezag dusdanig wordt ondermijnd als een speler dit soort uitspraken doet over zijn opstelling.

Driessen is dan ook van mening dat als Bergwijn terugkeert in de basis dat iedereen zal roepen dat Van Gaal naar de pijpen van Depay danst. “Dan is het niet Van Gaal die de opstelling maakt, maar Depay die juist bepaalt.” Volgens Driessen zit Van Gaal dan ook in een spagaat. “Negeert Van Gaal de oproep van Depay, dan negeert hij zijn topscorer en assistkoning. Mag Van Gaal dan verwachten dat Depay de beste Depay laat zien, hoewel hij ongemakkelijk is met Klaassen in zijn rug? Terwijl Depay zich tegelijkertijd een excuus verschaft voor het geval hij faalt.”

Volgens Driessen komen de uitspraken van Depay dan ook op een ongelukkig moment. “Depay heeft de bondscoach daarom publiekelijk in een onmogelijke spagaat gemanoeuvreerd. Eentje die het gezag van Van Gaal uitholt. En die voer geeft aan interne discussies met spelers en staf en het heilige teamproces van de bondscoach ondergraaft. Niet lekker met Amerika voor de deur.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *