Voetbal4u.com

‘Rome wil geen supporters van Feyenoord hebben’

Het ziet ernaar uit dat er geen Feyenoord-supporters naar Rome zullen mogen gaan om hun club te ondersteunen in het Europa League-treffen met AS Roma. De burgemeester van die stad wil het namelijk niet hebben.

Burgemeester Roberto Gualtieri heeft na de loting meteen contact gezocht met Roberto Gualtieri, de minister van Binnenlandse Zaken. De Italiaanse pers citeert hem als volgt: “Ik heb minister Piantedosi gevraagd om een verbod op uitsupporters van Feyenoord te onderzoeken en om zich streng op te stellen, om zo de stad Rome en het hele land te beschermen.”

Feyenoord heeft in februari 2015 een negatief imago opgebouwd in Rome. Supporters van de Rotterdamse club beschadigden toen onder meer zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein bij de Spaanse Trappen. Verschillende aanhangers van Feyenoord werden destijds veroordeeld tot celstraffen.

Gualtieri wijst erop dat Rome inspecteurs tegemoet kan zien voor de mogelijke organisatie van Expo 2030, een wereldtentoonstelling in 2030. “Dat is nog een reden om voorzichtig te zijn”, aldus de burgemeester. “We hebben al ernstige geweldsincidenten meegemaakt. Dat wil je niet, zeker niet op zo’n belangrijk moment voor de stad. Ik heb gemerkt dat de minister bereid is om de juiste maatregelen te treffen.”

unibetWAANZINNIG! KRIJG 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE WINT VAN GIBRALTAR!Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *