Voetbal4u.com

‘Ajax richt pijlen op Joshua Zirkzee’

Ajax heeft interesse in Joshua Zirkzee. Hier maakt de Duitse tak van Sky Sports melding van. De spits speelt momenteel voor het Italiaanse Bologna.

De Nederlander kent veel spelers bij Ajax al goed, aangezien hij al een aantal jaar deel uitmaakt van Jong Oranje. Onder andere André Silva van RB Leipzig en Dodi Lukebakio van Hertha BSC zouden ook opties kunnen zijn om een club te versterken deze zomer, maar die twee staan niet op de radar van Ajax.

De 22-jarige Zirkzee vertrok in 2017 uit Nederland om in de jeugd van Bayern München te gaan spelen. Uiteindelijk veroverde hij geen basisplaats in de hoofdmacht en kwam hij omzwervingen bij Parma en Anderlecht uit bij Bologna. De Italianen kochten hem afgelopen zomer voor 8,5 miljoen euro, maar Bayern hield wel een terugkoopclausule. Dit seizoen maakte hij in twintig duels zijn opwachting voor Bologna, maar hij scoorde slechts één keer.

Een vertrek van Zirkzee bij Bologna zou een goed teken zijn voor Sydney van Hooijdonk. De spits die dit jaar uitkwam voor Heerenveen keert voor volgend seizoen ook terug naar Italië. Zirkzee werd wel geselecteerd voor het EK met Jong Oranje, Van Hooijdonk viel af voor die plek.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *