Voetbal4u.com

‘Ajax bereikt akkoord over transfer van 35 miljoen’

Ajax en Borussia Dortmund zouden een akkoord hebben bereikt over de transfer van Edson Alvarez. Hier maakt het Duitse medium BILD melding van. Het zou om een transfersom van 35 miljoen euro gaan waar de Amsterdammers mee akkoord gaan. Alvarez zelf zou al persoonlijk akkoord zijn met de Duitse topclub.

Wel moet Dortmund nog wachten op de verkoop van Jude Bellingham, waardoor er voldoende budget vrij komt om nieuwe spelers te halen. Als eerste wil BVB dan de transfer van de Ajax-middenvelder afronden, die een bedrag van 35 miljoen euro moet kosten. Álvarez heeft nog een contract tot medio 2025 in Amsterdam, maar wil zelf graag vertrekken.

Ajax kon de Mexicaans international in de winter nog slijten aan Chelsea voor een bedrag van vijftig miljoen euro, maar neemt nu genoegen met minder. In 2019 kocht Ajax Álvarez nog voor een bedrag van vijftien miljoen euro van Club América.

BILD verwacht dat de deal snel word afgerond, al is er nog een mogelijkheid tot afketsen. De Bellingham-deal, die op het punt staat om verkocht te worden aan Real Madrid, moet eerst afgerond worden zodat BVB over kan gaan tot actie. Tot die tijd zou ook nog een Premier League-grootmacht roet in het eten kunnen gooien. Het Duitse medium meldt tevens dat Dortmund naast Álvarez nog een middenvelder en rechtsback wil aantrekken.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *