Voetbal4u.com

‘Ajacied zit nu wel in een ongelukkige fase’

Journalist Valentijn Driessen ziet het niet zitten in Ajax-spits Brian Brobbey. Dit laat hij weten in een podcast van De Telegraaf. Hij uit wel vaker kritiek op de spits en doet dat ook nu weer, nadat de aanvaller een aantal kansen mistte afgelopen weekend. “Dat zal het verhaal van zijn carrière worden”, zegt Driessen erover.

Collega-journalist Mike Verweij is het daar niet mee eens. “Ik heb hem in de jeugd gezien en toen was echt bijna elke kans een doelpunt. Dat kan natuurlijk ook met de weerstand en de keepers die daar op doel stonden te maken hebben. Nu zit hij wel in een ongelukkige fase.”

Verweij stipt aan dat er ook genoeg periodes waren dat het wél liep bij de spits. “Er was ook een fase dat hij bij Ajax heel vaak als invaller in het veld kwam. Toen was zijn eerste kans vrijwel altijd raak en hielp hij Ajax over het dode punt heen. Er zijn ook zeker momenten in zijn carrière geweest dat hij niet heel veel kansen nodig had. In het oefenduel met Borussia Dortmund (3-1 verlies) vond ik hem ook echt heel goed spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *