Voetbal4u.com

‘PSV neemt geen risico’s, het gaat financieel goed’

PSV pakte deze zomer flink uit op de transfermarkt. En dat leverde nogal wat verwijten op over dat de club teveel risico zou nemen. Maar daar is volgens directeur Earnest Stewart helemaal geen sprake van.

Hij is niet van mening dat PSV risico heeft genomen met de komst van de 28-jarige Hirving Lozano voor vijftien miljoen euro, terwijl het een flink bod op Johan Bakayoko naast zich neerlegde. “Nee. Ik denk dat PSV vorig jaar sowieso al een hele mooie stap heeft gemaakt”, zegt Stewart in gesprek met de NOS. “In de winterstop moest er een verkoop gebeuren. Dat was met Cody Gakpo (naar Liverpool, red.). Dat heeft meteen gezorgd voor een hoop rust bij PSV.”

“En op de laatste dag is Noni Madueke (naar Chelsea, red.) verkocht. Toen ik bij PSV kwam hadden we aan de voorkant al de mogelijkheid om te investeren. Die voorwaarden waren al gecreëerd door anderen, heel mooi”, merkt de ‘td’ op. Met de verkoop van Ibrahim Sangaré en het behalen van de Champions League haalde PSV daarnaast ook behoorlijk wat geld binnen.

Mede daarom kon de club het zich veroorloven om het flinke bod op Bakayoko te weigeren. “Klopt”, aldus Stewart, die daarna nog gevraagd wordt of daaruit blijkt dat het financieel redelijk goed gaat met de Eindhovenaren: “Dat klopt helemaal.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *