Voetbal4u.com

Sven Mislintat: ‘We hebben grote verwachtingen van hem’

Ajax pakte de afgelopen transferperiode uit met de komst van de Georgische aanvaller Georges Mikautadze. Een vrij onbekende naam voor vele, maar Sven Mislintat verwacht veel van hem. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zijn plan bij de Amsterdammers gaat werken.

“Ik ben er van overtuigd dat je op elk niveau spelers kunt vinden die op hoog niveau kunnen presteren. Neem Carlos Forbs als voorbeeld, iemand die heel makkelijk een mannetje passeert. Probeer je zo’n speler te halen wanneer hij al in de Premier League speelt, dan ben je als Ajax kansloos. Doe je het wanneer hij nog in het tweede van Manchester City speelt, dan is het mogelijk”, vertelt hij bij Voetbal International.

Hij stelt dat het gaat om lef en durf. “De talenten zijn er, op elk niveau. Veel mensen durven het alleen niet aan om ze te halen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om voor veel geld veilige keuzes te maken, maar dat is in mijn ogen mijn baan niet. Mijn baan is juist om de goede spelers te vinden die minder geld kosten.”

Mikautadze werd een van de toptransfers van deze transferperiode. “Voor Georges Mikautadze hebben we zestien miljoen euro betaald, daar hebben we een bepaalde verwachting van. Het is echt niet makkelijk om in de Ligue 2 zoveel te scoren. Als je bekijkt welke spelers van zijn leeftijd dat in het verleden nog meer is gelukt, dan zijn dat veelal spelers die daarna in hun carrière heel ver gekomen zijn.”

Het was nu of nooit, stelt Mislintat. “Als wij zouden wachten totdat Mika deze prestatie ook in de Ligue 1 geleverd zou hebben, dan zouden we veel te laat zijn. Dan kost hij vijftig miljoen en is hij compleet onhaalbaar. Je moet er dus op het juiste moment bij zijn en het vervolgens aandurven, persoonlijkheid hebben. Want je weet wat er komt als je spelers van een lager niveau haalt: geroezemoes en twijfels.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *