Voetbal4u.com

Ajax-nieuweling: ‘Ben een beetje een mix van Ziyech en Van der Vaart’

Ajax pakte eerder deze week uit met het aantrekken van Damian van der Vaart. De middenvelder kwam over van het Deense Esbjerg en tekende voor een seizoen bij de Amsterdammers. Hij is erg blij dat het nu eindelijk rond is.

“Het voelt heel goed, ik ben erg blij. Het was natuurlijk altijd een droom voor mij”, zegt de zoon van Rafael van der Vaart bij Ajax TV. “Drie maanden terug mocht ik hier komen voor een stage en een week laten zien wat ik kan. Uiteindelijk werd ik geaccepteerd. Ik voel me heel welkom hier. Een paar jongens ken ik al van Oranje.”

Hij sluit aan bij het O18-team. “Nee, ik heb niet lang hoeven nadenken toen Ajax kwam. Ik heb meteen ja gezegd. Papa geeft me altijd advies, maar hierover hoefde ik niet na te denken”, zegt Van der Vaart, die op dezelfde positie speelt als zijn vader deed. “Ik ben een aanvallende middenvelder. Ik heb een goed rechterbeen, ben ook snel. Sneller dan hij was”, lacht Van der Vaart junior.

Zijn idool is echter niet zijn vader: “Dat is Hakim Ziyech, daar kijk ik altijd naar. Maar ik heb ook zeker beelden van m’n vader teruggekeken. Misschien ben ik een beetje een mix van allebei.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *