Voetbal4u.com

Van toptalent van PSV naar derdedivisionist in België

Yentl Meyssen stond ooit bekend als toptalent bij PSV en kreeg zelfs een privechauffeur toegewezen. Inmiddels speelt hij in de derde Belgische klasse voor VV Gemert.

“In de bestuurskamer van VV Gemert staart Yentl Meyssen voor zich uit en zegt: ‘Dat is misschien wel de grootste fout geweest.’ Op mijn zestiende kon ik bij PSV blijven, maar ik koos ervoor om te vertrekken. Ik dacht dat PSV 1 onbereikbaar was en ik zag bij Club Brugge meer perspectief. Daar kreeg ik wel de kans om door te schuiven.’ Meyssen lacht als een boer met kiespijn en haalt oud-ploeggenoten Steven Bergwijn, Sam Lammers en Philippe Rommens aan die wel doorbraken.”

En wat betreft Meyssen? Hij speelt nu alweer zijn derde seizoen bij Gemert. Hij belandde op een omweg bij deze Nederlandse derdedivisionist, via Club Brugge, Sint-Truiden en het Spaanse CD Juventud Sexitana. Meyssen geeft aan in gesprek met De Gelderlander: “Door een blessure en onderlinge problemen ging het mis bij Sint-Truiden. Daarna besloot ik het vliegtuig naar Malaga te pakken. Mijn ouders waren in een scheiding verwikkeld en mijn opa was overleden: ik moest er even tussenuit.” Hij vond zijn plek in de badplaats Almuñécar. “Ik begon snel vloeiend Spaans te spreken zonder ook maar één boek te raadplegen, maakte er vrienden. Maar toen kwam corona.”

Meyssen haalt diep adem. “Na twee maanden alleen in een appartement had ik er genoeg van. Ik stapte in de eerste de beste bus naar België. Een reis van 26 uur. Maar dat nam ik graag voor lief. Ik wilde gewoon weer bij mijn familie zijn.” Op die manier zag de voormalige jeugdinternational van België zijn vader Harold weer, een voormalig profvoetballer van Eendracht Aalst, Salzburg en Standard Luik. “Vroeger werd ik vaak gezien als ‘de zoon van’. Dat bracht druk met zich mee. Het was mijn droom om zijn carrière te evenaren. Maar nu kan ik eindelijk accepteren dat het me niet meer gaat lukken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *