Voetbal4u.com

‘Opvallende Ajax-comeback lonkt voor hem’

Winston Bogarde vertrok onlangs bij het Turkse Adana Demirspor. Hij was er slechts 66 dagen werkzaam. Volgens clubwatcher Mike Verweij zou het goed kunnen dat hij op korte termijn terugkeert bij Ajax. Algemeen directeur Jan van Halst is namelijk zeer over hem te spreken.

Alex Kroes wordt op termijn ‘ad’ in de Johan Cruijff ArenA, maar tot het zover is vult Van Halst (eigenlijk voetbalcommissaris) die rol in. “Jan heeft het als algemeen directeur bijna voor het zeggen bij Ajax”, zegt Verweij in de podcast Kick-off. “Als hij zijn woorden waarmaakt, moet hij Bogarde onmiddellijk terughalen.”

Bij Ziggo Sport liet Van Halst zich lovend uit over de voormalige international “Elke Nederlandse club moet zo iemand bellen. Dat wordt zo onderschat. Wat doe jij hier? Jij hoort op het trainingsveld te staan. Als iets onderschat is in Nederland, wij willen alleen maar aanvallen, is een expert op het gebied van verdedigen.”

Tussen 2015 en 2022 werkte Bogarde al bij Ajax, eerst als onderdeel van de technische staf en later als ‘verdedigingstrainer’. In 2022 werd hij verrassend weggestuurd door Edwin van der Sar… “De verdedigers bij Ajax die in het verleden met hem gewerkt hebben, waren zéér te spreken. Haal hem terug, zou ik zeggen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *